Onderzoek | Seksueel misbruik bij Jehovah’s Getuigen

Bijna twee jaar lang deed ik samen met Rianne Oosterom onderzoek naar het misbruikbeleid bij de Jehovah’s Getuigen. Onze conclusie: kinderen zijn in de christelijke gemeenschap onvoldoende beschermd tegen seksueel misbruik, en de organisatie gaat niet goed om met meldingen van misbruik. Daardoor ontstaat een onveilige situatie voor kinderen.

Voor dit onderzoek spraken we met 20 personen, onder wie vier slachtoffers van seksueel misbruik, vier ex-ouderlingen, drie leiders binnen de Jehovah’s Getuigen, vijf ex-leden, daders van misbruik en experts. De verhalen van slachtoffers en andere betrokkenen volgen dezelfde patronen en worden ondersteund door (persoonlijke) documenten, getuigenissen van derden en geluidsopnames die in ons bezit zijn.

Dit onderzoek resulteerde in een serie artikelen die op 21, 22 en 24 juli in Trouw verscheen. De artikelen zijn online te lezen in het Dossier Misbruik bij Jehovah’s Getuigen.

 


Reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s