Onderzoek | Miljoenenfraude bij abortusklinieken

Ruim een half jaar werkte ik – na een tip van een klokkenluider – met collega Hans-Lukas Zuurman voor het Nederlands Dagblad aan een onderzoek naar declaratiefraude bij abortusklinieken. Met behulp van een Wob-verzoek hebben we stapels declaraties doorgespit. Ook doken we in allerlei medische richtlijnen en protocollen. We voerden gesprekken met directeuren van klinieken, experts in de zorg, de inspectie en het ministerie van Volksgezondheid. Het onderzoek leidde tot een reeks publicaties in het Nederlands Dagblad. Niet alleen over de fraude, maar ook over de discussie die binnen de beroepsgroep speelt over veilige sedatie. De minister stelde mede naar aanleiding van onze stukken een onderzoek in.

Alle verhalen zijn te lezen op http://www.nd.nl/abortusfraude

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s