Discussie | Wat doet het met je als iemand je van je geaardheid probeert te genezen? En moet dat verboden worden?

Voor het maartnummer van De Nieuwe Koers bekeek ik met vier christelijke mannen die homo zijn de film Boy Erased. Die film gaat over een jonge christen in Amerika die naar genezingstherapie wordt gestuurd als hij bij zijn ouders uit de kast komt. D66 wil dat zulke ‘conversietherapie’ in Nederland verboden wordt. Met de vier mannen besprak ik naar aanleiding van de film hun eigen ervaringen met zulke praktijken in Nederland en wat zij van het voorstel vinden. Marco Derks, onderzoeker op het gebied van religie, seksualiteit en gender, zet de discussie in context met duiding over het in 2012 in opspraak geraakte Different, een organisatie die therapie aanbood die uitging van de mogelijkheid van genezing van homoseksualiteit. Destijds werd dat door de zorgverzekering vergoed.

Voor het hele verhaal: ga naar de website van De Nieuwe Koers en schaf een digitaal nummer aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s