Onderzoek | Coronavirus trekt zware wissel op financiën parochies

Voor het Katholiek Nieuwsblad voerde ik een onderzoek uit om in kaart te brengen wat voor effect de coronacrisis heeft op de inkomsten van parochies, vooral vanuit collectes. Ik zette een enquete uit onder ruim vierhonderd parochies, waarvan ruim een kwart reageerde.

Een overgrote meerderheid van de parochies gaf aan dat de collecte voor hen een substantiële bron van inkomsten vormt en dat ze sinds het opschorten van de fysieke vieringen significant minder collecte-inkomsten hebben. Voor een groot deel van hen, houdt dit in dat ze over niet al te lange tijd in de financiële problemen zouden kunnen komen.

Een samenvatting van de bevindingen lees je hier, voor het hele artikel en alle uitkomsten van de enquete, kun je via die link ook het digitale nummer aanschaffen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s