Ik schrijf voor een heleboel leuke media en mensen. Het grootste deel van mijn werk is journalistiek.

 

Trouw
Zo werk ik bijvoorbeeld voor de religie&filosofie-redactie van Trouw. Een van de projecten die ik daar deed was een onderzoek naar seksueel misbruik bij de Jehovah’s Getuigen. In de zomer van 2017 publiceerden we deze reeks verhalen, die uiteindelijk een hoop teweeg brachten. Een van de mensen die we interviewden richtte een stichting voor slachtoffers, Reclaimed Voices, op en kreeg de minister zover dat die beloofde een onderzoek in te stellen. Inmiddels is dat onderzoek aan de gang, en dat is behoorlijk uniek. Nog nooit eerder werd in Nederland een religieuze organisatie van overheidswege aan een onderzoek onderworpen. Ook onderzoekt het OM momenteel negen aangiftes.

Verder verdiepte ik me voor Trouw in allerlei zaken, waaronder huwelijkse gevangenschap, milieubewusteloze christenen, yoga, kinderboeken, mindfulness met Ruby Wax, knuffelgoeroes en christelijke bestsellers. Klik hier om alle Trouw-verhalen op deze website te lezen.

 

Nederlands Dagblad
Van december 2015 tot september 2017 werkte ik als redacteur binnenland voor het Nederlands Dagblad. Nog steeds ben ik regelmatig op de redactie van de krant te vinden, alleen nu werk ik voor álle redacties.

Voor het ND interviewde ik bijvoorbeeld de afgelopen tijd schrijvers als Tish Warren, Ann Voskamp, Mineke Schipper en Nadia Bolz-Weber. Verder hield ik me bezig met nogal uiteenlopende onderwerpen als meal-prepping, bh’s, samengestelde gezinnen, partnerverlies, genante kwaaltjes én schreef ik de hele zomer lang een column. Klik hier om alle ND-verhalen op deze website te lezen.

 

De Nieuwe Koers
Ook aan het opiniemagazine De Nieuwe Koers lever ik regelmatig een bijdrage. Ik sprak voor het blad al met Nikolaas Sintobin, Harmen van Wijngaarden, Jacco Borggreve, Ernst-Jan Pfauth en schreef over de ongemakkelijke verhouding tussen autochtone en migrantenkerken, hoe het christendom er in 2050 uitziet en kerken die denken dat seksueel geweld bij hen niet voorkomt. Klik hier om alle Koers-verhalen op deze website te lezen.

 

Dag6
Voor het weekblad van Dag6 ter ziele ging, heb ik nog twee dubbelinterviews voor het magazine geschreven die ik jullie toch niet wil onthouden. Ik sprak met Kornelis en Lianda over homo zijn in de kerk; en met Noortje en Joanne over ‘hun’ politieke partijen, GroenLinks en de SGP.

 

Andere opdrachtgevers
Ook buiten de journalistiek kan ik het schrijven niet laten. Bekijk hier bijvoorbeeld wat ik schrijf voor videocommunicatiebureau imBeeld en online vrouwenplatform over financiën How 2 Spend It.

 

Spiegelbeeld het boek
En alsof dat nog niet genoeg is, schreef ik in 2016 samen met drie andere vrouwen een boek (of eigenlijk, twee boeken!), dat is uitgegeven bij Sestra, onderdeel van Royal Jongbloed. Klik hier om meer te lezen.